Steigerhouten meubelen zelf maken

4 dec

Steigerhouten meubelen zelf maken wordt meestal gedaan aan de hand van een bouwtekening steigerhout. Dit is de laatste jaren onverminderd populair in Nederland. Maar waarom is dit de laatste jaren zo populair in Nederland? En waarom is het slim om een bouwtekening te gebruiken? Ontdek alles over het zelf maken van steigerhouten meubelen in dit artikel!

Waarom is steigerhouten meubelen maken momenteel zo populair in Nederland?

Het maken van je eigen meubels heeft natuurlijk als voordeel dat het een stuk goedkoper is om je eigen meubels te maken. Voor een mooie steigerhouten loungeset betaal je al snel enkele honderden tot duizenden euro’s. Dat is natuurlijk niet normaal en wij Nederlanders hebben hier dan ook iets op gevonden; we maken de meubels gewoon zelf!

Steigerhout is zo populair omdat het gemakkelijk te bewerken is. Dit heeft als voordeel dat het gemakkelijker is om bijvoorbeeld planken te zagen. Daarnaast is het een robuuste houtsoort waardoor het niet uitmaakt dat een plank een paar centimeter uitsteekt. Zeker als je een beginnende doe-het-zelver bent is dit natuurlijk een groot voordeel.

steigerhouten meubelen zelf maken

steigerhouten meubelen zelf maken

Een ander voordeel van steigerhout is dat het gewoon buiten kan blijven staan en dus tegen slecht weer kan. Dit is zeker een voordeel als je van plan bent om een loungeset te maken voor buiten. Hierdoor hoef je niet steeds elke winter de gehele tuinset in de schuur te zetten.

Dit zijn een aantal grote voordelen van het werken met steigerhout. Die voordelen hebben ook bijgedragen aan het succes van steigerhout in Nederland de afgelopen jaren. Voordat je aan de slag gaat met het maken van steigerhouten meubelen zijn er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden.

Zonder een bouwtekening wordt het lastig om een goede steigerhouten meubelen zelf maken. Uiteraard kan je ook zonder een bouwtekening een steigerhouten meubel zelf maken. Dit wordt echter over het algemeen afgeraden.

Waarom steigerhouten meubelen zelf maken met een bouwtekening?

Steigerhouten meubelen zelf maken is natuurlijk leuk om te doen en het levert ook nog eens een mooi eindproduct op… althans dat is wat je hoopt want zonder een gedegen bouwtekening is het maken van steigerhouten meubelen een grote uitdaging. Je moet de lengte van elke plank goed uitrekenen voordat je aan de slag gaat met het maken van de meubels en dit is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Daarom wordt er over het algemeen aangeraden om te werken met een bouwtekening.

Naast de besparing in geld die je doet doordat je niet onnodig planken verspilt is het natuurlijk ook een besparing van tijd (je hoeft niet uit te rekenen hoe lang elke plank hoeft te zijn) en een besparing van energie ( energie die je verspilt door steeds weer opnieuw planken te zagen en het uitrekenen van hoe lang elke plank moet zijn). Over steigerhout bouwtekening en lees je meer op deze site.

No comments yet

Leave a Reply